;

Wat is HeelUtrechtU

HeelUtrechtU is het platform voor Utrechtse verhalen rondom de Global Goals. Je krijgt op deze site een overzicht welke burgers, ondernemers, organisaties of instellingen met hun initiatieven HeelUtrechtU maken.

Het is de bedoeling dat deze initiatieven de inwoners van Utrecht aanmoedigen en inspireren om ook een bijdrage te leveren aan het behalen van de Global Goals: 17 duurzame ontwikkelings-doelen die opgesteld zijn om een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Wij zijn daarom het hele jaar door op zoek naar waardevolle Utrechtse verhalen. Kortom, is jouw collega nummer één in afval scheiden? Of ken jij een restaurant dat alleen maar fairtrade en biologisch voedsel serveert? Draag deze initiatieven voor!

HeelUtrechtUAwards

Op HeelUtrechtU plaatsen we het hele jaar door verhalen over Utrechtse initiatieven. Wat we ook nog doen is twee keer per jaar -letterlijk- het podium aan een aantal initiatieven bieden die er echt uitspringen. Doordat ze laten zien dat je met creativiteit, onverwachte samenwerkingen en een flinke dosis realisme en doorzettingsvermogen een hoop bereikt. Dit zijn de Utrechtse verhalen waar we trots op zijn. Deze initiatieven geven we graag een award: een 'Hoofdletter U'!

Eerdere winnaars van de U-award waren o.a. de Nederlandse Spoorwegen voor hun groene stroomgebruik, eet- en ontmoetingsplatform Thuisafgehaald.nl, het rappen op school-programma van Jermain Bridgewater en het elektrische auto deelprogramma WeDriveSolar. Houd onze site in de gaten om te zien wanneer er weer HeelUtrechtUAwards worden uitgereikt.