Kromkommer

Kromkommer

Initiatiefnemer van Kromkommer
Begonnen 2013

11 Duurzame steden en gemeenschappen12 Verantwoorde consumptie en productie13 Klimaatactie

Over het initiatief

Zo'n 10% van het groente en fruit wordt verspild omdat het niet mooi genoeg is. Terwijl er met de smaak niets mis is. Dat is toch krom?

Kromkommer zet zich in voor de gelijke rechten van al het groente en fruit. Sinds 2012 maken ze samen met een Krommunity van telers, winkels, restaurants en fans van krom het nieuwe recht. Met hun heerlijke soepenfamilie laten ze zien dat kromme groente redden niet alleen leuk is, maar vooral ook heel erg lekker. En daarom verdienen kromme groenten een eerlijke plek in het schap. Maar, om dat te bereiken moeten nog veel meer mensen fan worden van krom. Ook de kids, daarom lanceerden ze in 2018 het kromme groente en fruit speelgoed en werken ze aan een lespakket voor basisscholen.

Daarnaast laten ze kromme groente en fruit ook shinen in diverse ludieke campagnes. En ook op het politieke vlak maakt Kromkommer impact. In 2018 voerden ze campagne in Den Haag om de kwaliteitseisen voor groente en fruit op de politieke agenda te krijgen. Dat lukte: de krommotie werd aangenomen!

Wil jij samen met Kromkommer van krom het nieuwe recht maken? Join the Krommunity!

Groente en fruit die niet op ons bord belanden door ‘looks’ of overproductie noemen wij kromme groente*. Krom omdat ze soms fysiek krom zijn, maar vooral krom omdat we deze lekkere, mooie producten verspillen terwijl er met de smaak niets mis is.